Over ons

Over ons

  Johan Bergen, optometrist / Bachelor of Optometry
Mijn naam is Johan Bergen en ik ben één van de eerste afgestudeerde optometristen aan de Academie voor Optometrie te Utrecht in 1996 ( nu heeft het de naam Universteit voor toegepaste wetenschappen). Afgestudeerden ontvangen de titel 'Bachelor of Optometry' (BOptom). HBO Optometristen zijn erkend door de Wet B.I.G. volgens artikel 34. Hierna kan je nog een Master halen deze duurt 2 jaar en is in deeltijd. De meeste kiezen voor een Master in Health Sience

Hier vindt u de registraties en keurmerken van mijzelf en mijn praktijk.

Ik ben gespecialiseerd in:

  • Optometrie / Contactlenzen / refractiechirurgie
  • Screening voor geschiktheid refractiechirurgie
  • Low-Vision (zeer lage gezichtsscherpte)
  • Nachtlenzen aanpassen
  • Follow-up diabetisch- en glaucoom patiënten
  • Screening diabetisch- en glaucoom patiënten voor huisartsen en oogartsen in de regio Amsterdam
  • Overleg / samenwerking bevorderen Regio Amsteland (huisartsen / optometristen / oogartsen)

Onafhankelijke oogzorg en oogadvies
Doordat ik gevestigd ben als zelfstandige optometrist met eigen praktijk kan ik u met trots een onafhankelijk oogzorg- en oogadvies aanbieden. Ook kan ik alle gespecialiseerde leveranciers benaderen waardoor voor u alle merken brillen, contactlenzen, vloeistoffen en optische hulpmiddelen leverbaar zijn.

30 jaar werkervaring
Mijn carrière in de oogzorg begon twintig jaar geleden als opticiën. Voor ooglasercorrecties screen ik al meer dan tien jaar klanten voor verschillende oogartsen in Nederland en in het buitenland. Inmiddels heb ik ruim 10.000 ogen gekeurd en vele duizenden mensen geholpen om beter te kunnen zien met behulp van contactlenzen, brillen, een ooglaseroperatie of implantlenzen.

Daarnaast heb ik onderzoek gedaan bij TNO naar Virtual Reality Systemen en hun kijkcomfort, gewerkt voor het Oogziekenhuis Rotterdam en de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tevens heb ik leiding gegeven aan verschillende opticiëns. les gegeven aan oogartsen in opleiding evenals studenten geneeskunde. Tevens heb ik lesmaterialen ontwikkeld om bijvoorbeeld contactlenzen aan te meten.

Ik werk samen met verschillende oogartsen en huisartsen en neem deel aan Participatie in het optometristen Regio Overleg Amstelland (tgenwoordig kwaliteitskringen OVN Noord Holland en OCR (Participatie in het Optometristen Collectief Rijnmond)
 

Mijn eigen praktijk is een voorbeeldfunctie voor de vele optometriepraktijken die hopelijk nog gaan volgen in Nederland.

Door mijn jarenlange werkervaring in de oogzorg weet ik als geen ander wat er niet goed gaat in Nederland en waaraan het de patiënt hier ontbreekt. Deze blijft namelijk vaak met veel onbeantwoorde vragen zitten en dat is juist wat u níet nodig heeft. Het hele behandelingstraject moet laagdrempelig blijven en onder toezicht staan van één deskundige, zodat de kwaliteit op een hoog peil blijft en de oogzorg maximaal is.

Master degree
Binnenkort zal ik mijn Master Degree (MSc) gaan halen aan de Universiteit van Toegepaste Gezondheid-Wetenschappen (University of Applied Health Science) te Utrecht. Hierdoor kan ik u nog beter van dienst zijn.

 

 

"soepel en prettig contact"
"Het contact dat ik had met Johan van Inter-Vision verliep soepel en heel prettig. Mijn zicht is nu 100% en ik ben dan ook erg blij. Niet twijfelen dus, gewoon doen. Het is echt de moeite waard."
Y.C. de Jong, bedrijfsjuriste -Amsterdam-
"Neemt zijn vak serieus"
"Johan neemt zijn vak terdege serieus en gebruikt alleen de beste apparatuur en werkt samen met een zeer ervaren artsen"
Eefke Broeren -Dinther-
"Goede referenties"
"Via internetsites heb ik me ingelezen en uit mijn omgeving heb ik ervaringen aangehoord. Johan Bergen van Inter-Vision Optiek & Oogzorg & Ooglaseren heb ik uiteindelijk geselecteerd op basis van een aantal goede referenties."
Bert Hartog -Zoetermeer-
"Reageert altijd en is betrokken"
"Johan is erg betrokken en neemt zijn werk serieus. Hij is 7 dagen per week werkzaam in zijn praktijk en reageert altijd vrijwel direct op vragen die ik hem stel via de email."
Floor H. -Amsterdam-
"Klasse"
"De persoonlijke en eerlijke begeleiding was voor mij echt heel geruststellend. Kies voor Intervision, want bij hun staat kwaliteit, intensieve begeleiding bovenaan. Misschien zijn ze iets duurder dan de echte prijsstunters, maar je hebt maar 1 paar ogen en dat vind ik die extra begeleiding en professionaliteit echt waard. Helemaal klasse."
Globbe Trotters -Andijk, Noord-Holland-
"Eenduidige communicatie en afspraken"
"Johan heeft een mooi concept, hij draait alles in zijn eentje en biedt begeleiding vanaf het begin tot de nazorg aan toe.
Dit betekent dus: geen kastjemuur, maar eenduidige communicatie en afspraken."
Emma Bregonje -Amsterdam-